Hvorfor skal du tilvælge en kaskodækning?

Hvis uheldet sker, kan en kaskodækning være god at have, for modsat den lovpligtige ansvarsforsikring, så dækker kaskodækningen skader på din bil, f.eks. tyveri, brand og hærværk. Det giver en særlig økonomisk tryghed til køreturen.

Det er frivilligt, om du vil tilvælge en kaskodækning til din bilforsikring. Hvis du har lånt penge til at købe bilen, vil din bank dog formentlig kræve, at du tilvælger en kaskodækning. Hvis du vælger at køre uden kaskodækning, står du selv for at dække udgifter, hvis du er uheldig og laver skader på din bil.

Mange tilvalgsmuligheder til kaskodækning

Med en kaskodækning har du yderligere muligheder for at sammensætte din bilforsikring efter dine behov. Hos Forsia Forsikring kan du bl.a. tilvælge:

 • Parkeringsskadedækning
 • Udvidet glasdækning
 • Friskadedækning
 • El- og hybriddækning
 • Leasingdækning
Læs mere om bilforsikringen

Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar om Kaskodækning

Få et samlet overblik over spørgsmål og svar relateret til kaskodækning.

Nej, en kaskodækning er ikke lovpligtig, men hvis du har lånt penge til at købe bilen, vil din bank dog formentlig kræve, at du tilkøber en kaskodækning.

En kaskodækning kan give en vis form for tryghed, for den dækker pludselige skader på den forsikrede bil, som ikke er undtaget i vilkårene, samt tyveri af bilen og bilens faste udstyr. Kaskodækningen går ind og dækker reparation eller ved totalskade dækker den en tilsvarende bil af samme mærke, model, alder, kilometerstand og vedligeholdelse, som den totalskadede eller stjålne bil.

Kaskodækningen indeholder desuden en redningsdækning ved kørsel i udlandet samt retshjælp ved private tvister, som kan opstå i forbindelse med din bil.

 • Redningsdækning: Dækningen går ind under rødt kort-ordningen. Læs mere.
 • Retshjælpsdækning: Dækker i visse tilfælde sagsomkostninger ved private retssager og tvister i forhold til din bil.

En kaskodækning dækker de fleste pludselige skader på din bil, men der er visse undtagelser for dækning, bl.a. er følgende ikke dækket:

 • Skader opstået pga. rust, slitage, stenslag i lak, ridser o.l.
 • Skader i mekaniske/elektriske dele, f.eks. i motor, medmindre skaden er sker ved brand, lynnedslag, eksplosion, tyveri, røveri, hærværk eller under transport.
 • Skader lavet med vilje eller ved grov uagtsomhed.
 • Skader, som er sket pga. føreren var påvirket af spiritus, narkotika eller lignende.

Kaskodækningen dækker ejer/fører af bilen.

Med en kaskodækning er du dækket ved kørsel i de 28 EU-lande og knap 30 lande uden for EU via rødt-kort-ordningen. Se mere.

Se den geografiske dækning her og læs yderligere her.

Prisen på en kaskodækning afhænger af flere faktorer, bl.a.:

 • Hvor gammel du er.
 • Din bopælsadresse.
 • Din skadehistorik.
 • Biltype – model, mærke og alder.
 • Hvor stort et årligt km-forbrug du har.

Selvrisikoen er det beløb, som du skal betale, hvis du kommer til at skade din bil, som er dækket af kaskodækningen.

Når du skal tilvælge kaskodækning til din bil ved Forsia Forsikring, skal du tage stilling til størrelsen på din selvrisiko. Selvrisikoen skal passe til din økonomi og risikovillighed. Hvis du vælger en høj selvrisiko, vil din præmie være lavere, da du selv tager en større del af risikoen. Hvis du har en fin økonomi og kan betale en udgift ved en skade, kan det være den rigtige løsning for dig.

Hvis du vælger en lav selvrisiko, vil din præmie være højere, men du kommer til at betale mindre, hvis din bil for skader. Hvis du helst vil have faste udgifter og gerne vil minimere dine potentielle omkostninger ved en skade, kan det være den rigtige løsning for dig.

Vi hjælper selvfølgelig gerne med at sammensætte den bedste løsning, som passer til dig og din hverdag, bare ring på tlf. 98 98 98 98.

Tilbud

Få et tilbud på dine forsikringer

Udfyld formularen så ringer vi til dig.

Hos Forsia Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her.

Transportmidler

Bliv klogere på din skadesforebyggelse

Få et tilbud

Få et tilbud på dine forsikringer

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Anvendes på Mobil "Få et Tilbud" pop-up menu

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.