Kør sikkert afsted på el-løbehjul

El-løbehjul er efterhånden blevet et populært transportmiddel. Hvis du har anskaffet dig et el-løbehjul, så får du her vores tips til at undgå skader i trafikken. Du kan desuden blive klogere på, hvordan du er dækket, hvis du kommer til skade med el-løbehjulet.

Der sker desværre mange uheld ved brug af el-løbehjul. Det kan være fordi, balancen er dårlig eller, at hjulene er små. Bare et lille bump i vejen kan føre til, at du vælter og slår dig alvorligt eller kommer til at forvolde skader på andre.

Vi har samlet information om forsikringsdækningen og gode råd, så du kan færdes sikkert i trafikken på dit el-løbehjul.

Forsikring af el-løbehjul

Forsikring af el-løbehjul varierer alt efter, om det er et privatejet eller et lejet el-løbehjul.

Privatejet el-løbehjul

Hvis du ejer et el-løbehjul med en maksimal hastighed på 20 km/t, er det omfattet af din indbo- og ansvarsforsikring. Det betyder, at hvis du gør skade på andre personer eller deres ting med el-løbehjulet, kan du anmelde skaden til din ansvarsforsikring.

Skader forårsaget af brand, vand samt tyveri af el-løbehjulet kan du anmelde til din indboforsikring. Ved tyveri er det en forudsætning, at el-løbehjulet har været fastlåst til et fast punkt eller placeret i en aflåst bygning.

Det er vigtigt, at du har en ulykkesforsikring, som omfatter skader i tilfælde af, at du selv kommer til skade ved brug af dit private el-løbehjul.

Lejet el-løbehjul

Har du lejet et el-løbehjul og kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting, skal det anmeldes til udlejerens ansvarsforsikring.

Gode råd til din sikkerhed

 • Brug altid cykelhjelm, når du skal køre på el-løbehjul.
 • Tjek at alt lys og reflekser på el-løbehjulet virker.
 • Prøv el-løbehjulet af, før du suser ud i trafikken. Du skal kunne køre stabilt, bremse hurtigt og sikkert, orientere dig og give tegn uden at miste balancen.
 • Vis hensyn til dine medtrafikanter, cyklister og fodgængere. De kan have svært ved at bedømme din fart. Vær opmærksom på, at du kan være svær at høre, når du overhaler andre.
 • El-løbehjul er kun beregnet til en person ad gangen af sikkerhedsmæssige årsager.

Regler for el-løbehjul

 • El-løbehjul må have en tophastighed på 20 km/t. Forsia Forsikring forsikrer ikke privatejede el-løbehjul, som kan køre hurtigere end det.
 • Husk altid lys på el-løbehjulet ved kørsel. Der skal være en hvid eller gul lygte placeret foran og en rød lygte bagpå. Lyset skal være synligt på minimum 300 m afstand.
 • El-løbehjulet skal have en rød refleks monteret bagpå, en hvid refleks foran samt gule eller hvide reflekser på hver side.
 • Der må ikke være et sæde på løbehjulet.
 • El-løbehjulet skal være CE-godkendt, så det overholder EU-lovgivningen: Vægt: max 25 kg, længde: max 2 m og bredde: max 70 cm
 • Børn under 15 år må ikke køre på el-løbehjul.
 • Følg cykelreglerne: Kør på cykelstier – det er ikke tilladt at køre på fortov eller i fodgængerfelt. Følg cyklistsignalerne og giv tegn, når du skal dreje eller stoppe.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

 

Har du styr på din indbo- og ansvarsforsikring?

Med en indbo- og ansvarsforsikring er du sikret fuld tryghed i hverdagen. Med i forsikringen får du f.eks. gratis online lægehjælp, adgang til psykologisk krisehjælp og gratis cybersikring samtidig med, at du har en række tilvalgsmulighed, så din dækning bliver endnu bedre.

Indboforsikring

Hvad synes du om artiklen?

Bliv klogere på el-løbehjul

Dækker forsikringen, hvis jeg kommer galt afsted på el-løbehjul?

Privatejet el-løbehjul:
Hvis du kommer galt af sted og forvolder skader på andre personer eller deres ting med dit privatejede el-løbehjul, kan du anmelde skaden til din ansvarsforsikring.

Hvis dit el-løbehjul går i stykker i tilfælde af f.eks. brand eller vandskade eller bliver stjålet, kan du anmelde skaden til din indboforsikring (dækning dog maksimalt op til 8.000 kr. pr. forsikringsbegivenhed). Ved tyveri er det en forudsætning, at el-løbehjulet var fastlåst til et fast punkt eller placeret i en aflåst bygning.

Hvis du selv kommer til skade ved brug af dit privatejede el-løbehjul, kan du anmelde skaden til din ulykkesforsikring.

Lejet el-løbehjul: 

Hvis du har lejet et el-løbehjul og kommer til at forvolde skade på andre personer elleres ting, er det udlejerens ansvarsforsikring, som skal dække. Du skal kunne fremvise, at det lejede el-løbehjul er forsikret. Tjek eventuelt udlejers website for forsikringsdokumentation, før du lejer el-løbehjulet.

Transportmidler

Andre artikler om transportmidler

Nyhedsbrev

Få årstidens tips til at forebygge skader

Få årstidens tips og rådgivning til at passe på dine ting, dig selv og dem du holder af. Ingen reklame, bare gode råd som er lige til at gå til, når du har brug for det.

Få et tilbud

Få et tilbud på dine forsikringer

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Anvendes på Mobil "Få et Tilbud" pop-up menu

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.