Vidste du, at du kan få dagsgebyr, hvis du ikke har en ansvarsforsikring på dit motordrevne køretøj? Hvis du vil undgå dagsgebyr, så skal du tegne den lovpligtige ansvarsforsikring for din bilmotorcykel eller knallert

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på et motordrevet køretøj. Er du registreret forsikringstager eller primær bruger af et motorkøretøj, f.eks. en bil, motorcykel eller en knallert uden at have den lovpligtige ansvarsforsikring, vil du blive opkrævet et dagsgebyr på 250,- kr., som DFIM har udpantningsret for. Det vil heller ikke være muligt at få et køretøj forsikret, før udestående dagsgebyrer er indbetalt til DFIM.

Dette betyder også, at forsikringsselskaberne ikke må tilbyde forsikring for motorkøretøjer, hvis du står registeret med dagsgebyrer – selvom ansvarsforsikringen er lovpligtig.

Omregistrer motorkøretøjet ved køb eller salg

Gebyret opkræves for hver dag, at motorkøretøjet ikke er forsikret. For at undgå at du bliver opkrævet dagsgebyr, skal du derfor enten købe den lovpligtige ansvarsforsikring på dit motorkøretøj eller sørge for at afmelde eller omregistrere motorkøretøjet.

Vi anbefaler, at du som privat køber eller sælger af et motorkøretøj, får motorkøretøjet omregistreret, så snart handelen er indgået.  Det er muligt at omregistrere et indregistreret motorkøretøj på SKATs hjemmeside her. Til omregistrering skal du bruge registreringsattestens del I og del II, ligesom der skal bruges et betalingskort og NemID. Det er også muligt at foretage en omregistrering hos de synshaller, der skilter med det. Prisen for omregistrering fremgår af SKATs hjemmeside.

Hvorfor er dagsgebyret indført?

Dagsgebyret blev indført 1. januar 2019, hvor der var omkring 50.000 køretøjer i Danmark, som ikke havde den lovpligtige forsikring. Formålet med dagsgebyret er at nedbringe antallet af uforsikrede køretøjer og dermed reducere den millionregning, som alle, der ellers har købt den lovpligtige forsikring, er med til at betale.

De samlede udgifter til skader løber op i mere end 70 millioner kroner årligt – og har du ikke en ansvarsforsikring på dit køretøj, kommer du i sidste ende til selv at betale for de skader, du forvolder på andre og deres ting.

Hvem er DFIM?

DFIM (Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring) er en garantifond, der behandler sager, hvor skaden er forvoldt af ukendte og uforsikrede motorkøretøjer, og det er DFIM, der står for opkrævning af dagsgebyret ved manglende forsikring for motorkøretøjet.

Du kan læse meget mere om DFIM og dagsgebyret her.

Husk at tegne en ansvarsforsikring

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på din bil, så du er dækket for de skader, du forvolder på andre eller andres ting. Men det er frivilligt, om du vil have en kaskoforsikring, der dækker din egen bils skader.

Læs mere om bilforsikring

Kundefordele

Har du set alle fordelene?

Som kunde hos os får du masser af unikke fordele og rabatter til skadesforebyggende udstyr.

Det sikrer tryghed til din hverdag. For hos os er du aldrig alene.

Se alle fordelene

Tilbud

Få adgang til alle fordelene

Udfyld formularen så kontakter vi dig

Hos Forsia Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her.

Få et tilbud

Få et tilbud på dine forsikringer

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Anvendes på Mobil "Få et Tilbud" pop-up menu

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.