Hvad er en ansvarsforsikring?

Hvis du ejer en bil eller andre motorkøretøjer, f.eks. motorcykel eller knallert, er det lovpligtigt, at køretøjet har en ansvarsforsikringAnsvarsforsikringen dækker dit erstatningsansvar, hvis du med dit køretøj kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting.

Ifølge Færdselsloven er den ansvarlige for et køretøj erstatningspligtig for de skader, som køretøjet forårsager ved færdselsuheld og eksplosion eller brand, som stammer fra køretøjets brandstofanlæg. Det gælder også, selvom føreren ikke var skyld i færdselsuheldet.

Hvad dækker ansvarsforsikringen?

Ansvarsforsikringen hos Forsia Forsikring giver en vis form for tryghed, når du bevæger dig ud i trafikken. Den dækker dit erstatningsansvar, hvis du med dit køretøj ved et uheld forvolder skade på dine medtrafikanter eller deres ting i trafikken. Hvis du har forvoldt personskade, dækker ansvarsforsikringen omkostninger i forbindelse med personens behandling mv. Det samme gælder, hvis du har gjort skade på andre personers ting, f.eks. ramt et hus eller cykel med din bil.

Ansvarsforsikringen dækker kørsel i både Danmark, EU og udenfor EU, når landet er tilsluttet grønt kort-ordningen. Læs mere her.

Vær opmærksom på, at ansvarsforsikringen ikke dækker skader på din egen bil. Hvis du ønsker dækning for det, skal du tilvælge en kaskodækning.

Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar om Ansvarsforsikring

Få et samlet overblik over spørgsmål og svar relateret til ansvarsforsikring på køretøj.

Ja, ifølge Færdselslovens bestemmelser er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til sit køretøj, uanset om det er en bil, motorcykel eller knallert.

Ansvarsforsikringen er nødvendig, fordi den dækker dit erstatningsansvar, hvis du ved et uheld kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting med din bil. Dette gælder også, selvom du ikke er skyld i ulykken. Det betyder, at den skadelidte altid er sikret en erstatning for en skade, som din bil forårsager.

Ansvarsforsikringen på et køretøj dækker erstatningsansvaret, hvis man som ejer eller bruger af køretøjet kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting. Ansvarsforsikringen dækker ikke skader på føreren af køretøjet.

Køretøjets ansvarsforsikring dækker ikke ansvar for skade:

  • På føreren af køretøjet.
  • På ting, som tilhører føreren, brugeren, ejeren eller dennes husstand og virksomhed.
  • På et køretøj, som er tilkoblet, f.eks. anhænger eller campingvogn.

Hvis du ønsker at være forsikret mod skader på dig selv og dit eget køretøj, kan du tilvælge kaskodækning.

Ansvarsforsikringen dækker erstatningsansvaret for ejeren og andre, som lovligt bruger køretøjet.

Ansvarsforsikringen dækker kørsel i Danmark, i alle EU-lande og lande udenfor EU, som er tilsluttet grønt kort-ordningen. Læs mere her.

Prisen på din ansvarsforsikring afhænger af flere faktorer, bl.a.:

  • Din alder
  • Hvor din bopælsadresse er
  • Bilens alder og bilmodel
  • Hvor stort et årligt km-forbrug du har

Selvrisikoen er det beløb, som du skal betale, hvis du kommer til at skade en anden persons køretøj, som er dækket af ansvarsforsikringen.

Når du skal vælge ansvarsforsikring til dit køretøj ved Forsia Forsikring, skal du tage stilling til størrelsen på din selvrisiko. Selvrisikoen skal passe til din økonomi og risikovillighed. Hvis du vælger en høj selvrisiko, vil din præmie være lavere, da du selv tager en større del af risikoen. Hvis du har en fin økonomi og kan betale en udgift ved en skade, kan det være den rigtige løsning for dig.

Hvis du vælger en lav selvrisiko, vil din præmie være højere, men du kommer til at betale mindre, hvis du kommer til at skade en anden persons bil. Hvis du helst vil have faste udgifter og gerne vil minimere dine potentielle omkostninger ved en skade, kan det være den rigtige løsning for dig.

Vi hjælper selvfølgelig gerne med at sammensætte den bedste løsning, som passer til dig og din hverdag, bare ring på tlf. 98 98 98 98.

Tilbud

Få et tilbud på dine forsikringer

Udfyld formularen så ringer vi til dig.

Hos Forsia Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her.

Transportmidler

Bliv klogere på din skadesforebyggelse

Få et tilbud

Få et tilbud på dine forsikringer

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Anvendes på Mobil "Få et Tilbud" pop-up menu

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.