Vores historie har fokus på kunderne

Vores historie starter for mere end 160 år siden, helt præcist tilbage i 1858, hvor frøet til det, der i dag hedder Forsia Forsikring, blev sået af 5 driftige landmænd på Ketting Kro. Et frø, som siden har spiret, vokset og udviklet sig til det landsdækkende forsikringsselskab, som vi kender i dag.

Etablering i 1858

Grundtanken hos de 5 driftige landmænd, der mødtes på Ketting Kro i 1858, var, at landmændene skulle hjælpe hinanden i et gensidigt forsikringsinitiativ med solidarisk hæftelse, dog ikke mere end med præmiesummen. Dette blev realiseret med selskabet ”Den Alsiske Brandforsikring for løsøre”.

I 1878 stiftes også ”Brandforsikringen for bygninger på Als”. De 2 selskaber fusionerede senere under navnet ”Alsisk Forsikring”, og dette selskab flyttede herefter fra Ketting til Guderup på Als.

1990’erne

Gennem årene voksede selskabet, og ”vokseværket” førte til, at selskabet i 1990 kunne åbne dørene til et nyt hovedsæde på Ulkebøldam i Sønderborg.

I løbet af 1990’erne fik bestyrelsen og direktionen øje for nye aktiviteter, forretninger og muligheder både mod vest og mod nord, og en vækststrategi blev sat i gang. I 1997 blev datterselskabet ”Sønderjysk Forsikring A/S” stiftet som en del af den vækststrategi. Nu skulle selskabet servicere private samt erhvervs- og landbrugskunder for aktionærerne i Tønder Bank og Aabenraa Kreditbank – senere også Broager Sparekasse og Sparekassen Løgumkloster.

Det var rigtig gode tider, tilgangen af kunder fortsatte, og ligeledes antallet af medarbejdere. Så allerede i 1999 førte dette til, at hovedsædet på Ulkebøldam blev udvidet med en tilbygning.

2000’erne

I 2002 blev moderselskabet ”Alsik Forsikring” og datterselskabet ”Sønderjysk Forsikring A/S” lagt sammen under navnet ”Sønderjysk Forsikring G/S”, som det også hedder i dag. Beslutningen blev taget af en enig delegeret forsamling med det formål at minimere driftsomkostningerne.

Kort tid efter i 2003 fusionerede ”Sønderjysk Forsikring G/S” med ”Forsikringsselskabet Sønderjylland Øst G/S”. Dette skete både for at imødekomme krav fra Finanstilsynet, men også for at blive det foretrukne forsikringsselskab i Syd- og Sønderjylland med større konkurrence- og markedsfordele. Dermed skabte det også grundlaget for den filialstrategi, der tegnede selskabet de kommende år.

2010’erne

I 2016 flyttede Sønderjysk Forsikring hovedkontoret til Aabenraa. Dette skete som led i tilpasning af forretningsstrategien, der skulle sikre et større marked, og som i 2020 førte til, at selskabet blev landsdækkende.

30. maj 2024

I 2024 havde selskabet udviklet sig så meget, at størstedelen af kunderne lå uden for Sønderjylland. For at kunne matche fremtiden forsikringsmarked, der var under forsat forandring, besluttedes det at omdanne selskabet. Sønderjysk Forsikring overdrog derfor alle aktiviteter til et nystiftet driftsselskab ”Forsia Forsikring A/S”, mens Sønderjysk Forsikring blev omdannet til en forening ”Forsia Foreningen f.m.b.a.”. Forsia Forsikring er i dag 100% ejet af Forsia Foreningen, og dermed er selskabet fortsat kundeejet.

Med navneskiftet fjernede man samtidig en usikkerhedsfaktor, om selskabet kun var for sønderjyderne. For Forsia Forsikring er for alle. Både sønderjyderne, syddanskerne og det øvrige Danmark.

I dag har Forsia Forsikring afdelinger i Aabenraa, Odense, København og Esbjerg.

Se mere om selskabet i dag

Forsia Forsikring

Forsia Forsikring er ejet af kunderne

I dag er Forsia Forsikring et aktieselskab med en forening over sig ”Forsia Foreningen”, der 100% ejer Forsia Forsikring. Dermed er selskabet kundeejet, lige som det har været siden selskabet blev etableret i 1858.

Se koncernstruktur og ledelse

Forsikringstjek

Vores kunder skal være ordentligt forsikret

Dine forsikringer skal passe til dig. Derfor laver vi altid et forsikringstjek sammen med dig, hvor vi gennemgår dine eksisterende forsikringer.

Hvor du står i livet er afgørende for, om der skal nye forsikringer til eller blot justeres i dækninger. Det hjælper vi dig med.

Få et forsikringstjek