Sæt pris på dine værdier

Det er svært at værdisætte sit eget indbo, for hvad har egentlig værdi? Noget har høj værdi i kroner og øre, mens andet har en affektionsværdi.

Ikke desto mindre er det vigtigt, at du gør øvelsen, når det kommer til din indboforsikring. Ellers kan du risikere, at du enten betaler for meget for din forsikring, eller at du ikke er dækket godt nok, hvis skaden sker – og dermed snyder du dig selv for en større erstatning.

Hvad skal med i din indbosum?

Din indboforsikring dækker dig og din husstand samt udeboende børn under 21 år, når de bor alene.

Indbo er alle de genstande, der falder ud af dit hus, hvis du vender det på hovedet. Dvs. dine møbler, køkkenudstyr, tøj, inventar, malerier, computer, mobiltelefon, smykker, vin, haveredskaber, hobbyværktøj, havemøbler mv.

Sådan kan du værdisætte dit indbo

  • Gennemgå huset ét rum ad gangen – og lav en liste over dine værdier. Søg på nettet for at finde værdien, hvis du er i tvivl. Hvis du f.eks. har mange designermøbler eller værdifulde smykker, så skal det også med i din indbosum.
  • Brug et regneark (f.eks. excel), når du beregner indbosummen, så kan du nemlig nemt opdatere værdierne på et senere tidspunkt.
  • Tag billeder mens du er i gang, så husker du det hele, hvis uheldet er ude en dag.
  • Overvej undervejs om du har behov for tilvalg til din indboforsikring. Det kan være udvidet elektronikforsikring, ekstra cykelforsikring, elhjælpemidlerforsikring, windsurfere og meget mere.

En indboforsikring sammensat til dig

Hos os kan du tegne en indboforsikring med gode fordele – f.eks. gratis cybersikring, online lægehjælp og psykologisk krisehjælp. Det er vigtigt, at din indboforsikring passer til dig og dine behov – du kan sammensætte den med ekstra dækninger til f.eks. elektronik, cykel m.v.

På den måde får du præcis den indboforsikring, der passer til dig og din familie.

Indboforsikring

Hvad synes du om artiklen?

Slip for selvrisikoen med DNA-mærkning

Hvis du DNA-mærker dine værdigenstande med SelectaDNA, så overtager vi selvrisikoen ved indbrud.

Med DNA-mærkning skræmmer du tyvene væk, og dermed er du med til at forebygge indbrud.

Læs mere om DNA-mærkning

Bolig og bygning

Andre artikler om bolig og bygning

Nyhedsbrev

Få årstidens tips til at forebygge skader

Få årstidens tips og rådgivning til at passe på dine ting, dig selv og dem du holder af. Ingen reklame, bare gode råd som er lige til at gå til, når du har brug for det.

Få et tilbud

Få et tilbud på dine forsikringer

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Anvendes på Mobil "Få et Tilbud" pop-up menu

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.