Få overblik over betalingsmuligheder

Betalingsmuligheder

Du kan vælge mellem fire betalingsmuligheder. Fælles for dem alle er, at du kan tilmelde dem Betalingsservice, så du ikke behøver at holde øje med betalingerne. Dermed undgår du rykkere.

Betalingsmuligheder

Månedsbetalingen sikrer, at dine forsikringer betales jævnt over hele året. Det er en fordel for dig, som foretrækker, at et mindre beløb trækkes hver måned.

Vær opmærksom på:

  • At det er et krav, at du er tilmeldt Betalingsservice.
  • Der pålægges et mindre gebyr på 4%, hvis du vælger månedsbetaling.

Med en kvartårlig betalingsaftale bliver dine forsikringsbetalinger opdelt og betalt over 4 gange årligt. Det er en fordel for dig, som foretrækker ratebetaling.

Vær opmærksom på, at der pålægges et mindre gebyr på 4%, hvis du vælger kvartårlig betaling.

Den halvårlige betaling er for dig, som ønsker at dele betalingen af din forsikringspræmie i 2 rater.

Vær opmærksom på, at der pålægges et mindre gebyr på 2%, hvis du vælger halvårlig betaling.

Hvis du vælger den helårlige betaling, sparer du gebyrerne.

Vil du ændre i din betaling?

Hvis du ønsker at ændre din betalingsmåde, skal du kontakte vores kundeservice. De sidder klar til at hjælpe dig og besvare dine spørgsmål.
Du kan undgå de fleste gebyrer i hverdagen, hvis du vælger helårlig betaling og tilmelder dine regninger til Betalingsservice.
Ring på tlf. 98 98 98 98

Opsigelse af forsikringer & gebyrer ved opsigelse

Som udgangspunkt kan en forsikring annulleres et år efter, at forsikringen er tegnet – med det varsel, der fremgår af forsikringsbetingelserne. En privatforsikring kan også annulleres med en måneds varsel til udgangen af en måned mod et gebyr på 75,- kr. pr. police. Hvis du f.eks. sælger bilen, huset eller sommerhuset, kan forsikringen dog annulleres uden sædvanlig opsigelsesfrist og uden gebyr. Er der sket nogen ændringer i dit liv, kan du læse om de forskellige guidelines for opsigelse af forsikring. Opsiger du dine forsikringer inden for de første 12 måneder, opkræver vi et supplerende gebyr, alt efter hvilken forsikring det drejer sig om:

Bil og motorcykel kr. 600,-
Hus, sommerhus, bygning kr. 600,-
Øvrige forsikringer kr. 300,-

Øvrige gebyrer

Fakturagebyr ved Betalingsservice kr. 0,-
Fakturagebyr ved FI-opkrævning kr. 30,-
Rykkergebyr kr. 100,-
Gebyr for månedlig opkrævning* 4 %
Gebyr for kvartårlig opkrævning* 4 %
Gebyr for halvårlig opkrævning* 2 %
Gebyr for helårlig opkrævning* 0 %

*Terminsrenten beregnes på baggrund af årspræmien ekskl. afgifter.

Afgifter til staten

Når du tegner forsikringer i Danmark, opkræver staten afgifter til forskellige hjælpefonde. Statsafgifterne fastsættes af staten og varierer alt efter forsikringstype. Afgifterne opkræves sammen med betaling for forsikringerne af forsikringsselskaberne på vegne af staten.

Skadesforsikringsafgiften

Opkræves med 1,1 % af den årlige præmie på alle dine forsikringer. Den betales ved enhver nytegning, ændringsbeløb i forsikringstiden samt hvert år ved fornyelse af forsikringerne. Afgiften betales automatisk sammen med den årlige præmie på dine forsikringer og fremgår af din regning. Enkelte forsikringer, som f.eks. ansvarsdækning på motorkøretøjer, er ikke blevet pålagt skadeforsikringsafgiften, fordi de i forvejen er pålagt en statsafgift.

Miljøbidrag

Opkræves på ansvarsforsikringer for person- og varebiler og bliver opkrævet én gang årligt med 84,- kr.

Naturskadeafgift

Opkræves på brandforsikringer for bygning og indbo og bliver opkrævet én gang årligt med 40,- kr. Afgiften går til en pulje, som bliver brugt til betaling af skader efter stormflod. Ved naturskader betaler forsikringsselskaberne tilskud til gentilplantning af private skove.

Garantifonden for skadeforsikringsselskaber

Forsia Forsikring A/S er medlem af Garantifonden for skadeforsikringsselskaber, som skal træde til, hvis et forsikringsselskab går konkurs. Dermed er alle selskabets forsikringer til private omfattet af en garanti. Finanstilsynet har meddelt, at som følge af et forsikringsselskabs konkurs skal Fondens formue på de daværende 300 mio. kr., reetableres ved, at der opkræves 40,- kr. pr. police i 2020. Bidraget gælder policer tegnet og fornyet fra den 1. januar 2020. Se mere på skadegarantifonden.dk

Provision

Forsia Forsikrings privatassurandører får provision, når de sælger en forsikring.

Kundefordele

Har du set alle fordelene?

Som kunde hos os får du masser af unikke fordele og rabatter til skadesforebyggende udstyr.

Det sikrer tryghed til din hverdag. For hos os er du aldrig alene.

Se alle fordelene

Tilbud

Få et tilbud på dine forsikringer

Udfyld formularen så kontakter vi dig.

Hos Forsia Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her.