Rødt og grønt kort til køreturen i udlandet

Du skal have helt styr på sikkerheden, når du rejser på bilferie. Rødt og grønt kort er to beviser, som er vigtige at have på plads inden ferien starter. Du skal kunne dokumentere, at du kører i din egen bil, og at den er ansvarsforsikret. Læs her, hvordan du er dækket.

Rødt kort behøves ikke længere

Hvis din bil er kaskoforsikret, er du automatisk sikret vejhjælp fra SOS International på kør-selv-ferie i udlandet. Derfor behøver du ikke have det røde kort med. Du kan nøjes med at medbringe Rødt kort appen eller telefonnummeret til SOS (+45 70 10 50 52). Så kan du altid få hurtig hjælp.

Geografisk dækning

Rødt kort gælder i de 28 EU-lande og knap 30 lande uden for EU.

Se den geografiske dækning her.

OBS: Forsikringen dækker ikke ved driftstop i det land, hvor køretøjet er indregistreret. Det betyder f.eks., at hvis køretøjet er indregistreret i Danmark, dækker det røde kort ikke inden for Danmarks grænser.

Kontakt SOS International

Få hjælp i udlandet – direkte via mobilen

Med Rødt kort-appen på din mobiltelefon er du godt forberedt, hvis uheldet skulle ske i udlandet. Med appen kan du sende din anmeldelse hurtigt og nemt direkte til SOS International’s døgnåbne alarmcentral.

Hent app

Grønt kort er kun nødvendigt i få lande

Det grønne kort er bevis for, at din bil er ansvarsforsikret. I langt de fleste europæiske lande vil en gyldig dansk nummerplade være nok. Nummerpladen er i sig selv bevis for, at din bil er ansvarsforsikret. Det gælder ved kørsel i EU, Norge, Island, Schweiz, Andorra, Bosnien-Hercegovina, Montenegro og Serbien.

Her skal du medbringe grønt kort

Albanien, Aserbajdsjan, Israel, Marokko, Moldova, Nordmakedonien, Tunesien, Tyrkiet og UkraineLæs mere.

Det grønne kort accepteres ikke i Kosovo. Her kan du købe en ansvarsforsikring ved grænsen, da du ellers kan risikere at blive tilbageholdt i forbindelse med et færdselsuheld. Selvom de følgende lande er med i grønt kort-ordningen, anbefales det stadig at medbringe det grønne kort til Andorra, Bosnien-Hercegovina, Serbien, Schweiz og Storbritannien.

Rusland og Hviderusland

Fra og med den 1. juni 2023 vil al færdsel mellem EU/EØS samt Rusland og Hviderusland ikke længere være omfattet af grønt kort-ordningen.

Iran

Pr. 1. januar 2024 er Iran suspenderet fra grønt kort-ordningen, så det betyder, at du ikke kan bruge det grønne kort fremover i dette land. Hvis du har behov for transport i Iran, skal du købe en grænseforsikring ved indkørsel i landet.

Bestil det grønne kort

Du kan ringe på tlf. 98 98 98 98 og bestille det grønne kort.

Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar om rødt og grønt kort

Få et samlet overblik over spørgsmål og svar relateret til rødt og grønt kort.

  • Læs om det grønne kort hos DFIM
  • Download Rødt kort-appen
  • Læs om vejafgifter, miljøzoner og mærkater hos FDM

Det er en god idé at downloade Rødt kort-appen hjemmefra. Med den ved hånden kan du hurtigt og nemt kontakte SOS International og få hjælp. Husk også at notere SOS International’s tlf. nr.

Hvis du bliver involveret i et færdselsuheld med dit køretøj i et af ovennævnte lande, er det vigtigt at du får en kopi af modpartens grønne kort. Det er desuden en god idé at tage et billede af modpartens nummerplade og notere i hvilket selskab modparten har sin bil forsikret. Gem det sammen med modpartens kontakt oplysninger.

Såfremt der har været politi på stedet, er det en god idé at vide, hvilken politikreds i det aktuelle land, som har været ude.

Hvis en lokal betjent i et EU-land vil se det grønne som dokumentation for, at din bil er ansvarsforsikret, kan du kontakte SOS International på tlf. +45 70 10 50 52. De kan hjælpe med at forklare, at grønt kort ikke er nødvendigt som en påkrævet dokumentation.

Det grønne kort skal medbringes i Albanien, Aserbajdsjan, Israel, Marokko, Moldova, Nordmakedonien, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine. Læs mere.
Vær opmærksom på, at det grønne kort ikke accepteres i Kosovo. Hvis du skal køre i Kosovo, kan du købe en ansvarsforsikring ved grænsen.

Følgende er med i grønt kort-ordningen, men det anbefales alligevel at medbringe det grønne kort hertil: Andorra, Bosnien-Hercegovina, Serbien, Schweiz og Storbritannien.

Rusland og Belarus

Pr. 1 juni 2023 er Rusland og Belarus/Hviderusland suspenderet fra Grøntkortordningen. Derfor er det grønne kort ikke længere anvendeligt her. Hvis du har behov for transport i disse lande, skal du købe en grænseforsikring ved indkørsel i landene.

Iran

Pr. 1. januar 2024 er Iran suspenderet fra Grøntkortordningen. Derfor er det grønne kort ikke længere anvendeligt her. Hvis du har brug for transport i Iran, kan du købe en grænseforsikring ved indkørsel i landet.

Det grønne kort er dit bevis for, at du har tegnet en ansvarsforsikring på din bil, når du kører uden for Europa. Nummerpladen er i sig selv bevis for, at din bil er ansvarsforsikret. Det er derfor ikke nødvendigt, at medbringe det grønne kort inden for EU’s grænser samt i Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.

Det røde kort gælder så længe, du har tegnet en kaskoforsikring til din bil hos os. Du skal derfor ikke bestille et nyt, medmindre du skifter forsikringsselskab eller køber en anden bil.

Det er muligt på samme vis som til bilen, så få registreret det røde kort til din campingvogn eller anden anhænger/trailer, såfremt der er tegnet kaskoforsikring på køretøjet.

Det røde kort gælder i Albanien, Andorra, Belgien, Bosnien & Hercegovina, Bulgarien, Cypern, England, Estland, Finland, Frankrig (inkl. Korsika), Fransk Guyana, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Holland, Hviderusland, Iran, Irland, Island, Israel, Italien, Kosovo, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Makedonien, Malta, Marokko, Moldova, Monaco, Montenegro, Nordirland, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Rusland (indtil Uralbjergene), San Marino, Schweiz, Serbien, Skotland, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tunesien, Tyrkiet, Tyskland, Ukraine, Ungarn, Wales, Østrig.

Vær opmærksom på, at forsikringen dækker ikke ved driftstop i det land, hvor køretøjet er indregistreret. F.eks. er et køretøj, som er indregistreret i Danmark, ikke dækket inden for Danmarks grænser.

Særligt for Rusland og Hviderusland: Rødt kort dækker merudgifter til assistance. SOS International kan dog på grund af de aktuelle sanktioner ikke tilbyde at organisere assistancer i de pågældende lande.

Hvis uheldet sker på din bil- eller motorcykelferie i Europa, kan du få hjælp af SOS International via Rødt kort-ordningen.

Hvis din bil er kaskoforsikret, kan du via det røde kort få adgang til vejhjælp i udlandet. Medbring tlf. nr. til SOS International (+45 70 10 50 52) og Rødt kort appen. Så kan du hurtigt få hjælp med præcis GPS-lokation og samtidig sende anmeldelsen direkte til SOS Internationals døgnåbne alarmcentral. Du behøver derfor ikke længere at medbringe det røde kort i fysisk form.

Det røde kort gælder i de 28 EU-lande og knap 30 lande uden for EU.

Hvis du skal til udlandet i bil, skal du medbringe den originale registreringsattest, uanset om du har anhænger bagpå eller ej.

Du skal kun medbringe del 1. Hvis din registreringsattest er fra før 5.12.2005, skal du medbringe hele den originale attest.

Tilbud

Få et tilbud på dine forsikringer

Udfyld formularen så ringer vi til dig.

Hos Forsia Forsikring passer vi godt på dine oplysninger. Se hvordan vi bruger dine oplysninger her.

Rejse

Bliv klogere på din skadesforebyggelse

Få et tilbud

Få et tilbud på dine forsikringer

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Anvendes på Mobil "Få et Tilbud" pop-up menu

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.