Fyr med korrekt brændsel

I vinterhalvåret er der brug for gode varmekilder for at kunne holde varmen. Mange danskere har tidligere pga. stigende energipriser og efterspørgsel på brændsel kigget efter kreative løsninger og alternative energikilder.

Desværre er det ikke alt brandbart materiale, som kan bruges, og nogle fyr må kun fyre med bestemt brændsel. Derfor har vi samlet et par tips og gode råd, så du kan forebygge skader og brandfare i fyringssæsonen.

Brændeovn

  • Tilfør luft når du tænder op, og når der er kommet gang i brændeovnen. Det minimerer risikoen for løbesod og brandfare.
  • Spjældet skal altid stå åbent, når du fyrer – det gælder også om natten.
  • Brug kun tørt og rent brænde i din brændeovn, da vådt træ afgiver mere sod og dermed kan øge risikoen for skorstensbrand og overdreven forurening.
  • Undgå at bruge skadeligt brændsel som f.eks. trykimprægneret træ eller paller og husholdningsaffald som f.eks. mælkekartoner og æggebakker.
  • Tænd ikke op med brændbare væsker, da røgen kan indeholde giftige stoffer. Brug gamle aviser eller tændblokke til optænding.

Pillefyr

  • Anvend kun brændsel, der passer til dit fyr. Er du i tvivl, så spørg din skorstensfejer.
  • Ved pillefyr må nogle fyr kun fyre med piller, og andre må kun bruge korn. Hvis du fyrer med andet end det, som er beregnet til fyret, kan du risikere brandfare i dit pillefyr.

Desuden

  • Tag aldrig en grill eller terrassevarmer med indenfor. Det øger risikoen for brandfare og kulilteforgiftning.
  • Hav installeret røgalarmer i din bolig, så du kan opdage en brand i tide.

Har du den rigtige dækning?

Du skal have en husforsikring, som passer til lige præcis dine behov. Til husforsikringen har vi en række tilvalgsmuligheder, bl.a. udvidet vandskade dækker, som dækker hvis vand trænger ind i huset som følge af andet end sky- eller tøbrud.

Se vores husforsikring

Er skaden sket?

Hvis du har brug for akut hjælp forhold til en skade på dit hus, kan du anmelde din skade online døgnet rundt. Du kan også kontakte en af vores taksatorer uden for åbningstiden på tlf. 98 98 98 98.

Har du akut brug for hjælp? Ring 1 1 2. 

Læs mere

Hvad synes du om artiklen?

Bolig og bygning

Andre artikler om bolig og bygning

Nyhedsbrev

Få årstidens tips til at forebygge skader

Få årstidens tips og rådgivning til at passe på dine ting, dig selv og dem du holder af. Ingen reklame, bare gode råd som er lige til at gå til, når du har brug for det.

Få et tilbud

Få et tilbud på dine forsikringer

Udfyld formularen, så ringer vi til dig.

Anvendes på Mobil "Få et Tilbud" pop-up menu

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.